Wednesday, October 28, 2009

0 comments 11:21 PM

Nobuta wo produce ( 野ブタ。をプロデュース )

Posted by shin(anai) tako! - Filed under , , , ,

Nobuta wo produce ( 野ブタ。をプロデュース ) (2005)

Kiritani Shuji on üks populaarsemaid poisse koolis, kes saab kõigiga hästi läbi (kuigi "kõigile meeldiva tüübi" mängimine on talle ainult rolliks, oma tõelist palet ta koolis väga ei näita). Seevastu Kusano Akira, tema klassivend, on üliveider tüüp, keda keegi tõsiselt ei võta ning seetõttu hoiab ka Shuji temast eemale. Akira on tema jaoks tüütu, räägib ja käitub naljakalt ning teeb miskipärast näo, nagu oleksid nad parimad sõbrad. Shujil on aga komme iga päev enne kooliminekut käia ühe konkreetse paju juures. Üks hommik aga avastab ta, et paju on läinud ning selle asemel kohtab ta seal Nobukot, hoolitsemata välimusega tüdrukut, kes samuti oli pajuotsingul, küll aga selleks, et end üle puua. Järgmine päev avastab Shuji, et klassiga liituv uus tüdruk on just seesama Nobuko. Ülimadala enesehinnangu, enesekindluse puudumise ja inimkartlikkuse tõttu hakkavad klassi ülemeigitud liider-tüdrukud neiut juba esimesest päevast alates kiusama ning keegi ei näi sellele ülekohtule vahele astuvat. Lõpuks otsustavad aga kaks kõige erinevamat noormeest, Shuji ja Akira oma nooruse huvitavamalt veetmiseks hakata Nobukot (koodnimega Nobuta) "produtseerima", st muuta ta populaarseks. Ainsaks tingimuseks nende "projekti" juures on, et keegi ei tohi teada, et nad grupina sellise asjaga tegelevad. Ettevõtmisele loobib kaikaid kodarasse aga salapärane tüdruk, kes igal võimalusel nende plaane nurjab.


Üldiselt väga südamlik ja armas. Nagu eelmises postis sai öeldud, saab ka siin Horikita Makit näha, küll aga hoopis masendavama tüdruku rollis kui muidu.

Eelkõige on armsad väikesed detailid liigutuste ja sõnade näol ("Nobuta Power chuunyu!", "Kon!"). Akira käitumine tegelikult on üpris pinda käiv, eriti tema sõnade venitamine ja kahtlane naer (muidugi, ajapikku võib avastada, et see on endale külge jäänud), nii et ma ei imesta Shuji vastupanu koha pealt. :D Küll aga need kolm ei saa teistmoodi kui soojenevad üksteise vastu ning nii tulebki ilus lugu sõprusest (ja arvestades sissejuhatuses mainitud salapärast tüdrukut, ka kõrvallugu n-ö. noa selga löömisest).

Kohati kergelt venib, kuid siiski vaatamist väärt.

Hinnang: 7/10

.

Mirju:

Taaskord üks minu lemmikuid. Selles j-dramas leidub nii piisav kogus (absurdi)huumorit, koolielu keerukust kui ka noorte probleeme, aga eelkõige on see lugu sõprusest. Kolm erinevat inimest satuvad olude tõttu kokku ning sealt hakkab arenema igaühe jaoks eneseleidmise, eneseteostuse ning tõelise sõpruse mõtte avastamise tee. 
Kõigil kolmel peategelasel on omad mured ja probleemid, millest nad peavad üle saama (kas ise või sõprade abiga) - teiste heakskiidu ja oma tahte vastuolu, sotsiofoobsus, päritolu...niimõnedki noored suudaksid ilmselt (kuigi võib-olla mitte nii ekstreemselt) leida sarnasusi-paralleele enda eluga.
Võib-olla see sellepärast mulle nii väga meeldiski - see dorama polnud mingi tüüpiline armastuslugu. Ühtaegu keerukas ja lihtne, kaasakiskuv ja mõtlemapanev.
Plussiks oli ka näitlejavalik (kuigi mulle Horikita Maki nii palju ei meeldi kui Shinile).  

Lõpulugu jäi positiivselt meelde, selline meeldejääv, mõnusa rütmiga lugu XD Hea, et kaks iidol-lauljat/näitlejat (Yamashita Tomohisa ja Kamenashi Kazuya ehk Akira ja Shuji) olid oma jõud ühendanud. 

Hinnang: 9/10

0 comments:

Post a Comment